ZŠ Podharť, Dvůr Králové nad Labem

Se školou v Podharti snadněji do Evropy

V pondělí 1. 11. 2019 na nás čekal den plný překvapení – první projektový den. Posadili jsme se na koberec a pozorně poslouchali legendu o sv. Martinovi a o zvycích, které k tomuto období patří. Dávali jsme si hádanky a vysvětlovali pranostiky.
Hodina nám rychle uběhla a my se vypravili do kuchyňky, kde na nás čekala naše paní asistentka Hana Chaloupková, která nám připravila perníkové těsto na písmenka. Vytváření písmenek bylo hlavní náplní našeho dopoledne. Zpracovali jsme těsto a každý vymodeloval jedno z písmenek, která jsme se naučili. Maminka Elenky Sodomkové nám poslala jako překvapení další těsto a zdobení. Kromě písmenek jsme si vykrajovali zvířátka a vánoční motivy.
V průběhu dne jsme se rozdělili na dvě skupiny. Jedna skupina byla jednu hodinu ve třídě a vyráběla s paní vychovatelkou Janou Veverkovou skládané obrázky a plnili úkoly k písmenkům.
Vše bylo hotovo, naše výrobky v troubě. Hlavním hlídačem pečení byla paní asistentka a my se vypravili do tělocvičny, kde jsme také tvořili písmenka, tentokrát z našich těl.
Užili jsme si spoustu legrace a vrátili se zpět do třídy.
Naše vyrábění pokračovalo ještě druhý den ráno, kdy jsme všechny perníčky nazdobili, některé ochutnali a ostatní si odnesli domů. Náš písmenkový den se vydařil a těšíme se na další prima překvapení.
Mgr. I. Pešťáková
 

Aktuální počasí

Virtuální prohlídka školy

Škola pohledem dětí

Sponzoři

  Vedení školy děkuje všem sponzorům za věcné i finanční dary.

Podpora inkluzivního vzdělávání III Logo Národní plán obnovy Logo Financováno EU Logo Královéhradeckého kraje Logo Rodiče vítáni Certifikát Škola podporující zdraví Certifikát Etická škola Logo Ovoce do škol