ZŠ Podharť, Dvůr Králové nad Labem

Se školou v Podharti snadněji do Evropy

Celý týden jsme na naší škole hostili skupinu zahraničních studentů.

Ani z Gruzie, Wenxuan z Číny, Julia z Ukrajiny, Lamiya z USA, Dagmar z Mexika, Dhwani z Indie, Abdulla z Bahrajnu a Xueqi ze Singapuru navštěvovali jednotlivé třídy a představovali jim život ve svých zemích. Během dopoledne pečlivě prezentovali informace o svých domovských státech, snažili se žáky motivovat k živým diskusím i hrám. Ve středu jsme si celý projekt zpestřili kulturním trhem Global village, kde se žáci mohli dozvědět další zajímavosti z kultury a také z kuchyní jednotlivých států. Někteří žáci se i odvážili ochutnat různé delikatesy z tamních jídel. Našim hostům jsme se snažili i atraktivně vyplnit odpolední čas, v pondělí jsme je provedli středem města a navštívili kostel, kde nás čekal poutavý výklad pana Langfelnera a také 180 schodů nahoru do věže, odkud byl nádherný výhled na celé město. Nesměli jsme zapomenout na naši vyhlášenou ZOO, zde jsme strávili úterní odpoledne. Ve středu nás čekala prosluněná přehrada a ve čtvrtek bowling U Laušmanů. V pátek jsme se již se studenty rozloučili a oni pokračovali na své cestě po České republice na jinou školu.
Projekt byl nejen příjemným zpestřením výuky, ale také umožnil dětem setkat se s lidmi ze zajímavých zemí a zároveň si zlepšit své dovednosti v cizím jazyce.
Závěrem bych chtěla poděkovat rodině Nápravníkových a paní učitelce Ruprichové za poskytnuté zázemí dvěma studentkám a ostatním spolupracovníkům za pomoc a spolupráci při realizaci projektu.

koordinátor projektu Ida Šturmová

Aktuální počasí

Virtuální prohlídka školy

Škola pohledem dětí

Sponzoři

  Vedení školy děkuje všem sponzorům za věcné i finanční dary.

Podpora inkluzivního vzdělávání III Logo Národní plán obnovy Logo Financováno EU Logo Královéhradeckého kraje Logo Rodiče vítáni Certifikát Škola podporující zdraví Certifikát Etická škola Logo Ovoce do škol